UA-145931898-1

Samsung-touchpad werkt niet? Probeer deze oplossingen

Comments · 163 Views

Uw Samsung-touchpad werkt mogelijk niet meer vanwege een onjuiste configuratie van het touchpad of problemen met stuurprogramma's. Maar het kan ook gebeuren door hardwarefouten zoals een losse verbinding of een beschadigd apparaat.

Uw Samsung-touchpad werkt mogelijk niet meer vanwege een onjuiste configuratie van het touchpad of problemen met stuurprogramma's. Maar het kan ook gebeuren door hardwarefouten zoals een losse verbinding of een beschadigd apparaat.


In sommige gevallen werkt het touchpad helemaal niet. En in andere scenario's zal het zich op een ongebruikelijke manier gedragen. Wat de situatie ook is, we hebben het allemaal in deze gids.


Wanneer u dit probleem tegenkomt, verwijdert u eerst alle randapparatuur op de laptop en start u deze opnieuw op. Als het helemaal niet helpt, volgt u de onderstaande mogelijke oplossingen. Mogelijk moet u een externe muis gebruiken of met het toetsenbord door de GUI navigeren.


Touchpad inschakelen

Het is mogelijk om het touchpad op een Samsung-laptop in of uit te schakelen door op de toets F5 of Fn + F5 te drukken. Mogelijk hebt u per ongeluk op de sneltoets gedrukt, dus druk er nogmaals op en controleer of uw touchpad begint te werken.


U kunt uw touchpad-status ook wijzigen via uw instellingen.


1. Open Instellingen door op Win + I te drukken.
2. Ga naar Bluetooth en apparaten Touchpad.
3. Schakel de schakelaar onder Touchpad in en klik erop om de optie uit te vouwen.
4. Vink Touchpad aan laten als er een muis is aangesloten aan.
5. U kunt ook Resetten selecteren om de touchpad-instellingen te herstellen als deze zich niet gedraagt zoals zou moeten.

Als het touchpad-apparaat is ingeschakeld, raden we aan om Apparaatbeheer te controleren en te kijken of het stuurprogramma ook is ingeschakeld.


1. Druk op Win + R om Uitvoeren te openen.
2. Vouw Human Interface-apparaten uit.
3. Controleer de status van het I2C-apparaat. Als het is uitgeschakeld (pijl omlaag), klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Apparaat inschakelen. Aan de andere kant kunt u het ook uitschakelen en weer inschakelen als de driver is ingeschakeld. Klik vervolgens op Actie Scannen op hardwarewijzigingen.

4. Als het I2C-apparaat een geel uitroeppictogram weergeeft, zijn er enkele fouten. U kunt dubbelklikken op het apparaat om toegang te krijgen tot de eigenschappen en de bijbehorende foutcode en bericht te controleren. De fout zou u moeten wijzen op de exacte aard van het probleem.
5. Als het I2C-apparaat helemaal niet wordt weergegeven, selecteert u Actie Scannen op hardwarewijzigingen in de menubalk. Als het nog steeds niet verschijnt, heb je waarschijnlijk een hardwareprobleem.

Windows-besturingssysteem bijwerken

Corrupte stuurprogramma's of problemen met essentile systeemcomponenten kunnen deze fout ook veroorzaken. Het is het beste om de nieuwste versies van het besturingssysteem te hebben om dergelijke problemen te voorkomen.


Tegenwoordig komen alle drivers ook samen als optionele updates. U kunt dus elke mogelijke touchpad-stuurprogramma-update tegelijkertijd installeren om eventuele bugs of conflicten in de vorige versie op te lossen.

1. Open Uitvoeren.
2. Typ ms-settings:windowsupdate om Update-instellingen te openen.
3. Klik op Nu installeren als er updates in behandeling zijn. Start uw pc zo nodig opnieuw op voor de updates.

4. Als u geen updates in behandeling heeft of na het installeren van de genoemde updates, gaat u naar Update-instellingen en klikt u op Controleren op updates.
5. Installeer alle nieuwe updates door op Nu installeren te klikken.
6. Ga vervolgens in de Update-instellingen naar Geavanceerde opties Optionele updates.
7. Vouw alle beschikbare categorien uit, inclusief stuurprogramma-updates. Vink alle opties aan en klik op Downloaden en installeren.

U kunt ook Samsung Update gebruiken om al dergelijke updates uit te voeren.

Installeer het Touchpad-stuurprogramma opnieuw

Als u over de nieuwste touchpad-driver en andere softwarecomponenten beschikt, kunt u ook proberen de driver opnieuw te installeren om eventuele bugs op te lossen.

1. Open Apparaatbeheer.
2. Vouw Human Interface Devices uit en klik met de rechtermuisknop op uw I2C-apparaat.
3. Selecteer Apparaat verwijderen Verwijderen.

4. Klik op Actie in het menu en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen om het apparaat opnieuw te installeren.
5. Start uw pc opnieuw op voor het geval het apparaat nog niet verschijnt.

Reset Windows-besturingssysteem

U kunt ook proberen uw besturingssysteem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen om mogelijke systeembeschadiging die dit probleem veroorzaakt op te lossen. Het zal al je applicaties wissen, maar het is niet echt een probleem, omdat je ze toch later kunt installeren. U kunt ook bepalen of het probleem softwaregerelateerd is of niet door uw systeem opnieuw in te stellen.

1. Open Uitvoeren.
2. Typ systemreset -factoryreset en druk op Enter om het fabrieksherstel te starten.
3. Selecteer Bewaar mijn bestanden en volg de instructies op het scherm.

Problemen met hardware oplossen

Als de softwarefixes niet nuttig waren, wijst dit op defecte hardware of verbindingen. In dergelijke gevallen moet u uw Samsung-laptop demonteren en het fysieke touchpad-apparaat diagnosticeren.


1. Verwijder alle schroeven aan de onderkant van de behuizing met een schroevendraaier. Er kunnen extra schroeven onder de rubberen voetjes zitten, dus verwijder die ook.
2. Wrik het bodempaneel aan alle kanten los met een wrikgereedschap.
3. Schroef de interne batterij los en koppel deze los van het moederbord. Als er circuitcomponenten zichtbaar zijn, zorg er dan voor dat u deze niet met uw handen aanraakt. Gebruik altijd gereedschap zoals spudgers en plastic precisiepincetten om de kabels, tapes en kabels te verwijderen.
4. Het touchpad moet zichtbaar zijn nadat u de interne batterij hebt verwijderd. Zoek hier naar de lintkabelverbinding.
5. De kabel wordt op de connector bij elkaar gehouden met een plastic clip. U moet een spudger gebruiken om de clip omhoog te trekken en de lintkabel te ontgrendelen.
6. Trek het er vervolgens uit door de lintdop vast te houden.
7. Als er tape is die de touchpad-module vasthoudt, trekt u de tape voorzichtig los zodat u ze weer kunt vastplakken.
8. De trackpadmodule is met dubbelzijdig plakband of een andere kleefstof aan enkele plastic armen op de behuizing bevestigd. Gebruik dus de nieuwsgierige gereedschappen om de module los te maken en los te maken.
9. Klap de laptop een klein stukje open om ruimte te creren om de touchpadmodule te laten vallen door deze naar beneden te duwen.
10. Nadat u het touchpad hebt verwijderd, maakt u het schoon, vooral aan de randen en hoeken, met ontsmettingsalcohol en een microvezeldoek.
11. Maak vervolgens op dezelfde manier de touchpadhouder of behuizing van de laptop schoon.
12. Als er plakkerige smurrie op de behuizing zit, kun je een spudger of een schroevendraaier gebruiken om ze eraf te schrapen met het platte uiteinde.
13. Veeg het daarna opnieuw af met de doek.
14. Plaats het touchpad op de juiste manier in de behuizing door ervoor te zorgen dat de lintkabel en de connector zich aan dezelfde kant bevinden.
15. Plak het apparaat op de lijm op de armen door van beide kanten te drukken. Plak vervolgens ook de tape die je eerder hebt verwijderd.
16. Steek de lintkabel volledig in de connector en trek de clip naar beneden om hem op zijn plaats te vergrendelen.
17. Sluit de interne batterij weer aan en zet de laptop weer in elkaar door alle bovenstaande procedures in omgekeerde volgorde uit te voeren.

Als het touchpad nog steeds niet werkt, moet u het apparaat vervangen. U kunt dezelfde stappen gebruiken als hierboven om het te vervangen. voor meer informatie bezoek onze website: Samsung Bellen

Comments