UA-145931898-1

Hoe buitenverlichting LED u elektriciteit bespaart?

Comments · 331 Views

Traditionele lampen en lichtsnoeren kunnen verrassend veel stroom verbruiken. Er ontstond echter een alternatief voor traditionele gloeilampen met ongelooflijke besparingen. LED verlichting is helderder, beter en verspreidt zelfs vrolijkheid in uw portemonnee.

LED lichtsnoeren hebben een lange weg afgelegd sinds hun introductie en zijn verkrijgbaar in een breed spectrum aan levendige kleuren. Als u een Griswoldisch winterwonderland plant, lees dan verder om meer te weten te komen over de kosten en energiebesparingen van LED buitenverlichting en lichtsnoeren.

Hoeveel elektriciteit gebruiken LED verlichting?

Over het algemeen verbruiken LED lampen minder elektriciteit en gaan ze langer mee dan gloeilampen of spaarlampen. Hierbij een overzicht van het elektriciteitsverbruik en de kostenbesparingen van LED lampen, en laat zien duizenden euro’s aan besparingen over 25.000 uur wanneer u overschakelt van gloeilampen naar LED lampen.

LED lampen verbruiken ook heel weinig elektriciteit in vergelijking met traditionele gloeilampen. The Washington Post onderzocht LED verlichting in vergelijking met gloeilampen. Hun onderzoekers ontdekten dat een reeks van 25 gloeilampen 175 watt elektriciteit verbruikte, wat neerkomt op € 13,33 tijdens de kerstperiode. Een vergelijkbare reeks LED lampen verbruikte echter slechts 2,4 watt en kostte € 0,11 — minder dan een kwart!

Zijn LED verlichting goedkoper om te gebruiken?

LED lampen zijn zeker goedkoper dan hun tegenhangers. LED lampen verbruiken niet alleen minder energie, maar de lampen gaan ook efficiënter om met energie, wat veel geld bespaart. De Indiana University of Pennsylvania ontdekte dat LED lampen 80-90% van hun energie omzetten in licht, terwijl gloeilampen slechts ongeveer 10-20% van hun energie in licht omzetten.

Volgens het Department of Energy "verbruiken LED lampen zoals schijnwerpers 80% minder energie dan hun traditionele tegenhangers en gaan ze 25 keer langer mee", waardoor ze goedkoper in gebruik zijn. Het ministerie van Energie vergeleek ook de geschatte kosten van het aansteken van een boom van 1,80 meter lang gedurende 12 uur per dag gedurende 40 dagen, zoals u kunt zien in de volgende grafiek:

Type energie en hun kosten

  • Gloeilamp C-9-lampen: € 107,72
  • LED C-9-verlichting: € 15,86
  • Gloeiende mini-lampen: € 49,03
  • LED minilampen: € 29,35

 Door de jaren heen kan het overstappen op LED veel geld besparen op uw elektriciteitsrekening, waardoor u meer geld kunt besteden aan andere dingen.

Gaan LED lampen langer mee?

Alles kan een tijdje mee als je er goed voor zorgt, maar gloeilampen hebben maar een beperkt aantal uren licht. LED lampen gaan veel langer mee dan gloeilampen voor de feestdagen. Een groot deel van de duurzaamheid van LED verlichting is te danken aan de manier waarop LED verlichting wordt gemaakt.

Gloeilampen branden als een sintel door de verwarmde gloeidraad in de lamp waar een elektrische stroom doorheen gaat. Naarmate er meer elektrische stroom door de gloeidraad stroomt, zal het licht feller branden en zal de gloeidraad uitbranden. Dit verbreekt of opent het circuit waarin elektriciteit stroomt. Hierdoor is het niet moeilijk om je gloeilampen te laten doorbranden.

LED lampen daarentegen gebruiken een geavanceerde diode en halfgeleider om een stroom te creëren die elektronen van de negatieve naar de positieve kant verplaatst. De resulterende reactie is licht, daarom worden ze Light-Emitting-Diodes genoemd. Het Amerikaanse ministerie van Energie voorspelt dat een enkele reeks LED lampen "vanaf nu nog steeds in gebruik kan zijn over 40 vakantieseizoenen". Over langdurig gesproken!

Conclusie!

Nu, tegen het einde, moet u het juiste idee hebben over de manieren waarop LED lampen voor buitenverlichting nuttig kunnen zijn! Ze zijn ongetwijfeld zeer energie-efficiënt en ook nog eens zuinig, waardoor ze niet alleen een voorkeurskeuze zijn voor stedelijke gebieden, maar ook voor het platteland. Hoog tijd om te overwegen over te stappen op het gebruik van LED verlichting.

Comments